Aktualności

13 grudnia 2018

Nowe smaki, nowe menu ... już w sobotę

Opracowane zostało nowe menu, które będzie dynamiczne, ciekawe, ale przede wszytskim smaczne.
Nowe menu dużo bardziej nawiązuje do nazwy restauracji i jest wprost związane z tradycyjną kuchnią Podhala.
Baranina, jagnięcina, żeberka, kwaśnica, pstrąg z hodowli w pobliskim Jurgowie - to tylko niektóre z zaproponowanych pozycji w menu.
Ceny dań są niemniej atrakcynjne, od nich samych.

Istotną zmianą jest poziom cen w karcie win, w której przeważają pozycje w cenach 70 -80 zł za butelkę. Oferta alkoholi została zweryfikowana i wzbogacona o regionalnie produkowane nalewki i wódki (jarzębiak, śliwowica, dereniówka, przepalanka, miodula, rokitnik itp).

Nowym szefem kuchni jest Pan Jan Antoł - kucharz z kilkunastoletnim doświadczeniem w kilku podhalańskich hotelach, góral z urodzenia, znawca tradycyjnej kuchni tatrzańskiej.